HypnoSlim®

HypnoSlim is een zeer efficiënt en duurzaam hypnose concept voor permanent gewichtsverlies. HypnoSlim® stelt je in staat om op een effectieve manier een nieuw eigen en plezierig eetgedrag te ontwikkelen.

Veel mensen zijn vergeten te luisteren naar hun onderbuikgevoelens, die aangeven wanneer je vol bent en wanneer je honger hebt. We eten steeds meer uit plezier, verveling, stress, frustratie, eetlust of in gezelschap. We negeren onze natuurlijke behoeften en er ontwikkelen steeds meer ongewenste eet- en gedragspatronen. Op de lange termijn kun je alleen maar blijvend afvallen als je deze gedragspatronen oplost en leert je eetgedrag aan te passen aan je ‘onderbuikgevoel’.

Obesitas

Obesitas is (meestal) geen puur fysiek probleem. Daarachter schuilt vaak een andere betekenis zoals bijvoorbeeld een  beschermingsmechanisme. Daarom is het voor veel mensen zo moeilijk om permanent af te vallen. Gedachten gaan altijd over eten en niet eten, over calorieën en gewicht. Als het jojo-effect weer optreedt na een paar kilo afvallen, voeren frustratie en teleurstelling de boventoon, boven het falen. Hypnose lost specifiek de oorzaken op die voorheen het afvallen en het behouden van het gewenste gewicht verhinderden.

Afvallen bij ziekte

Het oplossen van oorzaken is vooral belangrijk als je wegens ziekte wilt afvallen, bijvoorbeeld bij diabetes type II, cardiovasculaire problemen, jicht, artrose / artritis enzovoort. Veel van onze zogenaamde welvaartsziekten zijn het resultaat van een eetpatroon dat vaak mede wordt gevormd door onze omgeving. Eten is bijna altijd en overal verkrijgbaar en veel van ons voedsel wordt zo  geconserveerd of industrieel verwerkt dat er weinig gezonde voedingsstoffen overblijven. Bovendien hebben we door de overvloed de neiging te veel, te vaak en te onevenwichtig te eten. Dit kan leiden tot overgewicht en daarmee samenhangende gezondheidsproblemen. Zelfs een gewichtsvermindering van 5 – 10 kg kan al aanzienlijke gezondheidsvoordelen opleveren!

Je eet minder, maar je valt niet af?

Aan de ene kant kan hier een mentale blokkade zijn, dat wil zeggen je onderbewustzijn ervan overtuigd is dat je een “beschermend schild” nodig hebt. Aan de andere kant is dit zeer waarschijnlijk te wijten aan het metabolisme (stofwisseling),als schildklieraandoeningen zijn uitgesloten. Iedereen heeft een individuele basale stofwisseling. Dit is de hoeveelheid energie die je binnen 24 uur verbruikt zonder te bewegen met een constante lichaamstemperatuur. Bij deze basale stofwisseling tel je dan het energieverbruik van je activiteiten op. Zo kom je aan je totaal metabolisme. Diëten en verminderde calorie-inname kunnen het metabolisme omschakelen naar een “noodprogramma”, dat wil zeggen, het basale metabolisme wordt verminderd en je verbrandt minder calorieën. Dit is een bescherming tegen uitputting en uithongering die sinds het stenen tijdperk in ons lichaam is geprogrammeerd.

Zodra je weer meer gaat eten na een dieet en / of gewichtsverlies (of helaas weer terugvalt in oude gedragspatronen), past je metabolisme zich niet noodzakelijkerwijs opnieuw aan (het kan zijn dat een “hongerfase” snel weer komt), wat leidt tot een snelle gewichtstoename – dan weeg je vaak meer dan voor het dieet. Dit is het beruchte en gevreesde jojo-effect. En op een gegeven moment is de conclusie: je bent dankzij  de diëten aangekomen!

Doorbreek die spiraal met HypnoSlim

Ik help je graag om uit deze spiraal te komen. Naast hypnose geef ik je ook concrete voedingsadviezen om zo te werken aan een blijvend nieuw eetgedrag. Tijdens een intake bespreken we je wensen, mogelijkheden en wijze van behandelen.