Je zoekt een methode om nu eindelijk je streefgewicht te bereiken en te behouden. Je snakt naar rust in je hoofd en wilt af van al die dwangmatige gedachten over eten, welke je leven al veel te lang beheersen.…

Diabetes Mellitus

Diabetes mellitus, ook wel bekend als “diabetes”, is een chronische stofwisselingsziekte die zich uit in een verhoogde bloedsuikerspiegel. Dit wordt veroorzaakt door een absoluut gebrek aan insuline (diabetes mellitus type 1) of door een verminderd effect (relatieve deficiëntie) van insuline (diabetes mellitus type 2). Insuline is een hormoon dat wordt gevormd door de bètacellen van de alvleesklier en speelt de belangrijkste rol bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Insuline is als een sleutel die ervoor zorgt dat de cellen te openen zijn voor de opname van suiker (glucose). In de cellen wordt de suiker omgezet in energie voor het lichaam.

Ongeveer 90% van de mensen met diabetes ontwikkelen diabetes type 2 en ongeveer 10% heeft diabetes type 1. Op dit moment hebben ruim 1,2 miljoen Nederlanders diabetes. Elke week komen daar 1000 mensen bij. Dit zijn 150 mensen per dag! Daarnaast hebben circa 1,1 miljoen mensen een voorstadium van diabetes type 2 (bron: Diabetes Fonds).

Diabetes en Psychische aandoeningen: gevaarlijke combinatie!

Depressie, dementie en angststoornissen: Psychische aandoeningen en diabetes zijn nauwer met elkaar verbonden dan velen vermoeden. Als eigenlijk geen andere fysieke ziekte, hangt het verloop hiervan nauw samen met de psychische gezondheid van de patiënt. Dementie, depressie, verslavingsgevoeligheid en eet- en angststoornissen komen vaker voor bij diabetespatiënten. Ze belemmeren een effectieve behandeling van diabetes en kunnen daarom lichamelijke gevolgschade of complicaties veroorzaken – en het leven verkorten. De conventionele behandeling van diabetes kan zeer goed worden ondersteund met hypnose. Bovenal helpt hypnose je eetgedrag in gezonde banen te leiden en je gewicht te laten afnemen. Wij steunen je graag hierbij.

Diabetes Mellitus & Hypnose

Ongeveer 90% van de diabetici hebben type 2, wat betekent niet-insuline-afhankelijke diabetes. Aangezien er in het voorstadium van diabetes type 2 nauwelijks voortekenen of symptomen optreden, wordt het vaak pas ontdekt wanneer de eerste complicaties van de ziekte optreden. Denk hierbij aan infectiegevoelige wonden die slecht genezen of visuele stoornissen die optreden.

Normaal gesproken wordt diabetes type 2 behandelt met een evenwichtige voeding, die wordt ondersteund door regelmatige beweging. Als de verhoogde bloedsuikerspiegel niet kan worden genormaliseerd met deze maatregelen, worden tabletten gebruikt. Als ook zo niet de juiste aanpassing van de bloedglucose wordt bereikt, is een therapie met insuline meestal de enige oplossing.

En precies hier begint de therapie met hypnose, waardoor de hierboven beschreven behandeling kan worden ondersteund. Hypnose verbetert je zelfbeheersing en helpt je bij het over te schakelen naar een aangepaste voeding. Bovendien ondersteunt hypnose je om je fysieke activiteitsniveau voorzichtig maar continu zo te verhogen als individueel goed voor jou is. Zo is het dus mogelijk om met hypnose bij te dragen aan de vermindering van je symptomen door het verminderen van je gewicht.

Stress, angst, slechte- of te weinig slaap en pijn leiden tot een toename van de bloedsuikerspiegel. Met hypnose leer je om te ontspannen, je angst te beteugelen, beter en langer te slapen en pijn te verminderen. Zo is een verlaging van de bloedsuikerspiegel mogelijk en daarbij zul je hoogstwaarschijnlijk minder of geen slapen en pijnstillers meer nodig hebben. In de meest optimale situatie is er op den duur geen insuline en/of andere medicatie meer nodig.

Hoe kan Hypnose je helpen?

– Je kunt beter omgaan met je situatie als een diabeet. Je leert om interne stress en mogelijke angst te verminderen, welke een vermindering van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt.

– Je wordt van binnenuit gemotiveerd om meer te bewegen, indien dit in jouw situatie mogelijk is, en daar plezier aan te beleven. Wat natuurlijk een positieve uitwerking op je gewicht heeft.

– Je wordt ondersteund in de voedingsverandering omdat je onderbewustzijn naar nieuwe voedingsgewoonten wordt omgezet. Dit leidt automatisch tot gewichtsafname en tot een lagere bloedsuikerspiegel.

– Hypnose bevordert de slaap en vermindert pijn, wat vaak leidt tot een daling van de bloedsuikerspiegel.

– En tenslotte kan hypnose de concentratie verbeteren, zodat je er aan denkt om regelmatig op mogelijke verwondingen te controleren en medicatie in te nemen.

Deze procedure heeft op geen enkele wijze invloed op de maatregelen die genomen zijn door je arts en/of diabetesverpleegkundige. Zorg er wel altijd voor dat je 3 keer per dag je bloedsuikerspiegel controleert, wanneer je bent begonnen met hypnotherapie – want het is vaak het geval dat je aanzienlijk minder tot geen enkel medicijn nodig hebt!

Je zoekt een methode om nu eindelijk je streefgewicht te bereiken en te behouden. Je snakt naar rust in je hoofd en wilt af van al die gedachten over eten, welke je leven al veel te lang beheersen.…

HypnoSlim® is efficiënt en duurzaam

Het is een concept voor blijvende gewichtsafname. Met HypnoSlim® word je in staat gesteld om op een duurzamere manier holistischer te leven en zo een natuurlijk en plezierig eetgedrag te vinden. Een manier die precies goed is voor jou en bij jou past.

Het helpt je onder andere:

• Te stoppen met eten als je vol bent
• Langzamer te eten
• Om alleen te eten als je honger hebt
• Kleinere porties te eten
• Om gezondere eetgewoonten te leren
• Je verlangen naar junkfood en zoetigheid te verminderen
• Je stofwisseling te stimuleren
• Om meer zelfvertrouwen te krijgen
• Om een positief zelfbeeld te krijgen
• Bij het verminderen van stress en spanning

Veel nadruk wordt gelegd op het verminderen van stress en spanning – omdat stress je dik maakt! Wanneer de hersenen het “stresssignaal” ontvangen, reageren zij altijd op dezelfde manier. Of het nu gaat om bang zijn, langdurige zorgen over een familielid, een onbegrijpelijke vervelende leidinggevende: de bijnieren worden bliksemsnel geinformeerd om Adrenaline en Cortisol te produceren.

Cortisol reguleert samen met adrenaline de bloedsuikerspiegel. Beide verhogen de bloedsuikerspiegel, die ook het aandeel insuline verhoogt. Echter, met een hoog insulineniveau, wordt de vetverbranding vertraagd en in plaats daarvan wordt de koolhydraten verbranding versneld. Immers, het lichaam is geprogrammeerd om bij stress zo spoedig mogelijk veel energie te leveren! Wanneer het ‘stressalarm’ dus afgaat, wordt met adrenaline en cortisolafgifte ook bloed geloosd uit de spijsverteringsorganen en steeds meer in de spieren en het hart. Processen zoals spijsvertering, absorptie en uitscheiding worden zo vertraagd. Dat wil zeggen. ELKE permanente stress gaat gewichtsafname tegen!

Kosten van HypnoSlim®

Het programma bestaat uit:
• 3 behandelingen
• Een aantal audio-hypnoses (thuis sessies)
• Gedurende het hele programma persoonlijke begeleiding via email of telefoon

De kosten hiervan zijn 450 euro. Hiervan kun je een deel terugkrijgen indien je aanvullend verzekerd bent. Voor meer info over vergoedingen kijk bij Tarieven.

Ben je klaar voor een makkelijke, effectieve en definitieve omslag in je leven?

Meld je dan nu aan voor een intakegesprek!