Herken je je in het volgende?

• Ben je helemaal klaar met het gejojo en de strijd tegen de kilo’s?

• Neem je je telkens weer voor om morgen te beginnen met lijnen maar komt er toch telkens wat tussen?

• Ben je eigenlijk wel uitgepraat over het ‘waarom’ van je overgewicht en wil je gewoon dat er nu echt wat veranderd?

• Wil je graag los komen van de (dwang)gedachten over eten en snak je naar rust in je hoofd?

• Voelt het als een eeuwige strijd (die je telkens weer verliest) om je voedingspatroon dusdanig te veranderen dat je én lekker en gezond eet én slank blijft?

Eten is noodzakelijk. Het is een eerste levensbehoefte. Zonder eten ga je dood. Zo simpel is het. En dus moet je eten om fit, vitaal en gezond te blijven. Maar in deze welvarende tijd is eten tegelijkertijd een enorme valkuil. Want er is overal en altijd eten te vinden en je wordt er overal mee geconfronteerd. Het is bijna een wonder dat er nog zo veel mensen slank zijn.
Veel mensen zijn vergeten hoe het was om als baby naar je buikgevoel te luisteren en te stoppen met eten als je genoeg hebt gehad. En dus alleen eten als je honger hebt. Steeds vaker we uit plezier, uit verveling of frustratie, hebben we snaaitrek of eten we gewoon omdat het gezellig is. Daarbij negeer je feitelijk je natuurlijke behoefte om alleen te eten wanneer je honger hebt. Op deze manier worden er gedragspatronen vastgelegd die ongunstig zijn. En op de lange termijn gaat dit onvermijdelijk gewichtstoename geven. Of eetproblemen veroorzaken. Wordt eten en niet-eten een strijd die je telkens verlies.

Ben je helemaal klaar met het gevoel de strijd constant te verliezen?
__________________________

Ben je helemaal klaar met het gepraat over je overgewicht en/of eetprobleem
om het op die manier op te lossen?
___________________________

Ben je alle goed bedoelde adviezen beu omdat je al lang weet dat het niet
gaat om wilskracht alleen?
___________________________

Snap je allang dat je er onder je overgewicht c.q. eetprobleem een andere
oorzaak schuil gaat?
____________________________

Wil je ongewenste gedragspatronen werkelijk oplossen en je eetgedrag
aanpassen aan je natuurlijk buikgevoel?

Overgewicht en obesitas zijn (meestal) geen puur fysieke problemen. Er schuilen vaak andere oorzaken achter, zoals verdriet, troost, frustratie of verveling. Dit wordt ook wel emotie eten genoemd. Overgewicht kan ook ontstaan als een bescherming, een soort van harnas. Dat is waarom zo veel mensen het moeilijk vinden om hun gewicht permanent te verliezen. Gedachten draaien voortdurend om eten en niet-eten, calorieën tellen en dagelijks wegen op de weegschaal. Wanneer dan na een paar kilo gewichtsafname het jojo effect optreedt, is er vooral teleurstelling en frustratie. Het is weer niet gelukt!

Door hypnose in te zetten kun je de specifieke oorzaken oplossen die telkens voorkwamen dat je permanent gewicht afneemt. Hypnose helpt je op deze manier je nieuwe goede gevoel gewicht te bereiken en te behouden.

Dit is vooral belangrijk als je wilt afvallen als gevolg van ziekte, bijvoorbeeld diabetes type 2, jicht, artrose of cardiovasculaire problemen. Veel van onze zogenaamde welvaartsziekten zijn onder andere het resultaat van een voedingspatroon dat grotendeels wordt beïnvloed door onze omgeving. Voedsel is bijna altijd en overal beschikbaar en veel van ons voedsel staat ver af van de natuur. Het is bewerkt, geconserveerd en zodanig industrieel verwerkt dat het compleet gedenatureerd is. Bovendien, omdat er zoveel overvloed is, hebben we de neiging om te veel te eten, te vaak te eten, hebben we snaaitrek en eten we niet uitgebalanceerd. Zo komen we voedingsstoffen tekort en raakt het lichaam uit balans. Dat dit echter ook grote invloed heeft op ons mentale welzijn, daarvan zijn de meeste mensen zich niet bewust.

Lichaam en geest zijn één. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voeding voor je lijf en voeding voor je brein. Beiden hebben essentiële voedingsstoffen nodig. Opdat jij je fit en energiek voelt. Sterk, zowel fysiek als mentaal. Zelfverzekerd en krachtig. Vrolijk en gelukkig. Ontspannen en relaxed. Dat wil toch iedereen?

Waarom val ik niet af?

Aan de ene kant kan er hier een mentale blokkade zijn, d.w.z. dat je onderbewustzijn er van overtuigd is dat je een ‘beschermend pantser’ nodig hebt. Aan de andere kant is de kans zeer groot dat het aan je stofwisseling ligt, voor zover schildklierproblemen zijn uitgesloten. Elk mens heeft een individuele basisstofwisseling. Dit is de hoeveelheid energie die je lichaam in rust verbruikt, gedurende 24 uur, om de biochemische processen in je lichaam te laten plaatsvinden. Denk aan het kloppen van je hart, je spijsvertering, het in- en uitademen e.d. Bovenop deze basisstofwisseling, ook wel je ruststofwisseling genoemd, komt dan nog je energieverbruik van de activiteiten van die dag.

Door diëten en vaak verminderen van je voedselinname gaat je metabolisme overschakelen naar een “noodprogramma”, d.w.z. de ruststofwisseling wordt vertraagd en je verbrandt minder calorieën. Dit is een bescherming tegen ongewenst gewichtsverlies en honger, welke is geprogrammeerd in ons lichaam sinds het stenen tijdperk. Zo kon de mens namelijk overleven in tijden van schaarste. In feite een heel logische aanpassing van het lichaam. Zodra je weer meer eet na een dieet en/of gewichtsverlies (of terug valt in oude gedragspatronen), past de stofwisseling zich niet altijd weer aan. Het zou namelijk kunnen zijn dat er binnenkort weer een “hongerfase” komt. Dit leidt tot een snelle gewichtstoename: vaak weeg je dan meer dan je voor het dieet deed. Dit is het beruchte en gevreesde jojo-effect. De enige conclusie die je op een bepaald moment kunt trekken is: je bent dankzij het diëten aangekomen!

Ik help je graag om uit deze vicieuze cirkel te komen. Naast hypnose, help ik je op holistische wijze je stofwisseling weer voorzichtig te stimuleren en zo door middel van natuurlijke methodes je lichaam weer terug te brengen naar zijn natuurlijke ruststofwisseling. Hierdoor kun je eindelijk weer afvallen. Het is dan ook heel belangrijk om bereid te zijn om definitieve aanpassingen te doen aan je voedingspatroon. Alleen zo kun je gemakkelijk en moeiteloos je nieuwe gewicht behouden!

Onze behandelmethode

Waar conventionele behandelmethoden vooral gaan over energie in versus energie uit, het zogenaamde calorieën tellen, gaan wij aan de gang met de ware verbanden tussen lichaam en geest. Voedingsplannen waar je aan moet voldoen, blijken juist vaak dwangmatig eten te beïnvloeden en eetaanvallen te verhogen.

Door ons werk met vele cliënten, die al jaren lijden aan deze ontembare en vaak dwangmatige hongeraanvallen, hebben we een behandelconcept ontwikkeld dat zowel de psychologisch-emotionele oorzaken als hun invloed op de biochemische processen in het lichaam behandelt.

Het behandelconcept omvat de volgende drie pijlers:

1. Hypnose en therapie voor de oplossing van de emotionele ziele oorzaken
2. Natuurlijke balans van de biochemie in de hersenen en het lichaam
3. Aanpassingen in de voeding welke de biochemische processen ondersteunt

Behandeltraject

We starten altijd met een intake gesprek. Deze duurt circa 5 kwartier en kost 80 euro. Daarna spreken een behandeltraject af, afhankelijk van je gewicht en/of de problematiek:

face-to-face-icon

Hypnoslim
bij een BMI <30

Lees meer
face-to-face-icon

Virtuele maagband
bij een BMI >30

Lees meer
face-to-face-icon

Boulimia &
Binge-eating

Lees meer

 

face-to-face-icon

Diabetes
type 2

Lees meer